“” kitabımın nasıl ortaya çıktığını geçtiğimiz haftalarda yazmıştım.
#HarbiKitap çıkalı 3 hafta oldu ve bu üç hafta süresince kitapla ilgili basın yansımalarını derlemek istedim. Hem arşivi elimin altında tutayım, hem de başka yazarlara da kitaplarının tanıtımı anlamında belki yol gösterici bir rehber olabilir diye düşündüm.
Neticede ülkemizde yazar olmak başta okur sayısı düşüklüğü anlamında bir handikap; ayrıca kitap tanıtımı ile ilgili mecraların azlığı da cabası.
Bu yazı hiç değilse bir merhem olabilir…
Yayın evim Hayy Kitap ‘ın tanıtımında çok özverili çalıştı. Basın bülteni hazırladı, kitap gönderimlerini sağladı ve aramızdaki tanıtım v.b. süreçlerdeki koordinasyon halen çok güzel devam ediyor. Hayy Kitap‘tan sevgili Başak Bayraktar’a ne kadar teşekkür etsem az.
Yeni haberler ve yazılar çıktıkça bu blog postu altına eklemeye -yazıyı geliştirmeye- devam edeceğim.
Dijital Ortamlar;
Gurme Ajanda’da Nahide Mutlu ile Röportajım
Bunların dışında kitap dağıtılınca Harbiyiyorum.com’da tanıtım yazıları yazdık ve siteye bannerler yerleştirdik. Beyazperde.com ile ki haftalık banner gösterim anlaşması yaptık. Facebook ve Instagram’da sponsorlu reklamlar açtık.
“” için #harbikitap hashtagi oluşturduk. Kitapla ilgili sosyal medya paylaşımlarını bu hashtagle yapılmasını teşvik ettik. (Her ne kadar herkes bu hashtagi kullanmasa da sosyal medyada çokça paylaşım yapılmaya devam ediliyor)
Televizyon;
Kitabınızı İsmail Küçükkaya’ya imzalayıp gönderin. 5 saniye de olsa kitabınızı televizyona çıkarmış oluyorsunuz. da bu tanıtımdan nasibini alanlardan. Zaten televizyonda kitap tanıtımı yapılan başka da bir mecra da maalesef yok!
Radyo;
Radyo 1, 95.6 – “Tam Zamanı” Programı, 23 Haziran Perşembe 2016